Heeft u als zzp’er een ongeluk gehad terwijl u op dat moment aan het werk was voor één van uw opdrachtgevers? Er bestaat een goede kans dat (één van) deze opdrachtgevers aansprakelijk zijn voor de (letsel)schade die u heeft opgelopen als gevolg van het ongeluk dat u is overkomen. Wanneer u namelijk voor uw veiligheid (mede) afhankelijk was van (één van) deze opdrachtgevers en u verrichte werkzaamheden die in het verlengde lagen van de feitelijke bedrijfsuitoefening van de ‘werkgever’, dan kan de ‘werkgever’ aansprakelijk zijn voor uw letselschade. In die situatie rust er namelijk op de ‘werkgever’/opdrachtgever een zorgplicht, die te vergelijken is met de zorgplicht die een werkgever ten opzichte van een werknemer.

Ook als u als uitzendkracht een ongeluk heeft gehad, bestaat er een goede kans dat het uitzendbureau en/of de ‘werkgever’ waar u daadwerkelijk werkt, aansprakelijk is voor uw schade.

Wilt u hierover meer weten? Kijk dan eens op www.letselpagina.nl of neem geheel vrijblijvend contact op met één van de juristen van Schut|Oosting Letselschade.