Kluswerk
Een ongeluk kan door letselschade problemen veroorzaken in het werk en in de thuissituatie. Het kan zijn dat de situatie in het huishouden in de problemen komt, maar ook komt het vaak voor dat het door een ongeluk (even) niet mogelijk is om de tuin of het huis te onderhouden. Soms moeten buren, familieleden en vrienden bijspringen om het werk over te nemen. Ook kan het zijn dat er (tijdelijk) een tuinman, aannemer of andere hulp nodig is om het werk uit te voeren dat u normaal gesproken zou hebben gedaan.
Recht op schadevergoeding?
Wanneer u door een ongeluk uw huis en tuin niet meer kunt onderhouden, dan kunt u de schade die u lijdt vorderen bij de aansprakelijke partij of verzekeraar. Soms is de schade die u lijdt precies te bepalen, bijvoorbeeld met een offerte of rekening waarin de manuren staan opgenomen van degene die u heeft “vervangen” om het onderhoudswerk of kluswerk te doen.
Richtlijn schadevergoeding
Het is echter niet altijd eenvoudig om de hulp die u nodig heeft in bedragen uit te drukken. Door De Letselschade Raad is voor deze situaties een richtlijn opgesteld, waarin standaardbedragen voor schadevergoeding zijn opgenomen. Afhankelijk van uw thuissituatie kan met deze richtlijnen bepaald op hoeveel schadevergoeding u recht heeft. Op deze wijze kan uw schade dan toch goed worden begroot, en wordt er niet van u gevraagd om precies te bewijzen wat uw schade is.
Hulp nodig bij het verhalen van uw letselschade?
Wanneer u als gevolg van een ongeval letsel heeft opgelopen, dan heeft u in principe recht op kosteloze juridische bijstand om uw letselschade te verhalen. Heeft u vragen over uw positie? Of wilt u graag een beroep doen op de rechtsbijstand van Schut | Oosting Letselschade? Neemt u dan gerust eens vrijblijvend contact op met ons kantoor.
